Розуміння процесів ферментації у їх комплексності, від початку до кінця – підхід, пропонований і впроваджуваний нашою компанією. Ми надаємо можливість отримання ключових виробничих показників з метою подальшого оптимального управління вашою біогазовою станцією шляхом аналітики процесів, що відбуваються у ферментері: від субстрату до дегістату.
Ефективність експлуатації біогазової установки у значній мірі залежить від якості ферментації біомаси. Мікробіологічні процеси, що відбуваються під час ферментації, багато в чому визначають вихід біогазу. За результатами аналізів, проведених АгроБіогаз, ви можете досягти постійного стабільного виробництва біогазу.
Ферментація – це делікатний процес, на який впливає кілька чинників. Стабільність процесу зброджування вкрай важлива. Після дестабілізації важко відновити оптимальний баланс.
Регулярно виконуючи лабораторні аналізи, ви закладаєте основу надійного та економічно-привабливого управління підприємством. Завдяки сучасному лабораторному обладнанню і застосовуваним технологіям, ми можемо надати вам всю необхідну інформацію, необхідну для оптимізації процесів анаеробного перетворення біомаси.
Достовірність аналітики забезпечується комплексністю підходу – команда АгроБіогаз проводить контроль процесів біогазового виробництва до, під час і після ферментації, а саме:
- Аналіз субстрату перед зброджуванням
- Аналіз ферментативних і технологічних процесів виробничого ланцюжка
- Аналіз дегістату після ферментації
Даний підхід дозволяє вам отримати наступні переваги:
- раннє виявлення збоїв у виробничих процесах
- стабільний ферментаційний процес
- постійне очікуване виробництво біогазу
- професійний відбір проб
- оперативне отримання результатів та їх гарантована надійна якість
- безпека
АНАЛІЗ БІОМАСИ ПЕРЕД ФЕРМЕНТАЦІЄЮ
Хімічний склад сировини значним чином впливає на процес зброджування, якість виробленого біогазу та вміст поживних речовин у дегістаті. Сировинне забезпечення повинно бути гарантованим і мати підтверджені показники якості. Для вас, як для підприємця й оператора біогазового виробництва, безпроблемний і безперебійний процес ферментації є важливим компонентом економічного успіху.
Аналіз субстратів дає вам уявлення про якість органічних матеріалів, які ви перетворюєте в енергетичний ресурс шляхом ферментації. Яку віддачу ви можете очікувати від своїх ресурсів біомаси? За допомогою регулярного підтвердження якості зброджуваних субстратів можна відповідним чином відрегулювати дозування субстратів з тим, щоб домогтися оптимального надходження поживних речовин мікроорганізмам і, отже, отримання найкращої якості біогазу.
Аналіз потенціалу біогазового виробництва
Який вихід газу можна очікувати від того чи іншого виду сировини? Як швидко і недорого визначити якість біомаси? АгроБіогаз надає послугу по визначенню біогазового потенціалу субстратів та їх специфічної сукупності шляхом лабораторних досліджень, що імітують реальний виробничий процес.
Ми беремо в роботу будь-які типи і види біомаси, що застосовуються в біогазових виробництві, в тому числі силос кукурудзи, зелені відходи, трав’яний силос, сіно, солому, соняшник, зернові, гнойові маси, як рідкі, так і тверді, а також можливі ко-субстрати, і багато іншого.
Ми пропонуємо різні варіанти аналізу органічних субстратів. Наша служба підтримки клієнтів буде рада проконсультувати вас з цього приводу.
Наступні стандартні значення визначаються в першу чергу:
- суха речовина
- органічна суха речовина
- сирий протеїн
- сира клітковина
- вихід біогазу з сирого жиру
- енергетичний розрахунок для жуйних тварин
АНАЛІЗ ФЕРМЕНТАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ
Продукти біогазового виробництва є індикаторами стану технологічного процесу. Правильна робота вашої біогазової установки не може вважатися цілком очевидним фактом. Якщо біогазова станція перенасичена біомасою, це може мати фатальні наслідки загального ферментаційного процесу.
У гіршому випадку перегодовування біогазової установки призводить до загибелі метаногенних бактерій і потрібен перезапуск системи. З іншого боку, недостатнє постачання біомаси може призвести до незадовільних фінансових результатів через недостатнє виробництво електроенергії й тепла. Регулярні перевірки продуктів ферментації дозволяють контролювати та підтримувати стабільність процесу.
Наступні параметри є стандартними при аналізі продуктів ферментації:
- суха речовина
- органічна суха речовина
- значення рH
- FOS-TAC
- органічні кислоти
- мікроелементи: Fe, Mn, Zn, Cu, Ni, Mo, Co, Se, амоній-N
АНАЛІЗ ДЕГІСТАТУ
Однією з переваг біогазової станції є виробництво і можливість подальшого використання дегістату (продукту біогазового виробництва – збродженої органічної біомаси) в якості добрива.
На відміну від рідкого гною, дегістат має очевидні переваги і дозволяє заощадити на штучних добривах. Всі важливі поживні речовини для рослин (N, P, K, Mg та мікроелементи) як і раніше, до ферментації, присутні в дегістаті після енергетичного перетворення біомаси.
Відомі й інші переваги: збільшення значення pH і більш висока частка безпосередньо доступних поживних речовин у ґрунтах, більш низький рівень забруднення патогенними бактеріями і грибами, менша кількість насіння бур’янів і менше забруднення розкладеними жирними кислотами. Таким чином, дегістат є важливим і екологічно чистим добривом для сільського господарства.
Склад дегістату
Але що насправді міститься в вашому дегістаті? Знання цінності добрив є передумовою родючості ґрунту і отримання оптимальних врожаїв. Хімічний склад дегістату сильно варіюється в залежності від субстрату, системи біогазової станції та обробки сировини. Аналіз дегістату необхідний для правильного планування внесення добрив. Так ви зможете отримати оптимальну вигоду від доданої вартості дегістату.
У дегістаті в першу чергу визначаються наступні основні показники:
- суха речовина
- органічна суха речовина
- фосфор, калій, магній
- амоній-N
- загальний азот
- значення рH
- мікроелементи
- сальмонела